okulumuzun tarihçesi

10.12.2019 304

SARIKARAMAN MERKEZ YUNUS EMRE İLKÖĞRETİM OKULU'NUN

TARİHÇESİ

Sarıkaraman Köyü İlkokulu; bu isimle ilk olarak Cumhuriyetin ilk yıllarında Sarı-karaman köyünde inşa edilmiştir.1935 yılında köy Muhtarı Hacı Ali YILDIZALKAN önderliğinde köy halkının zor şartlar içerisinde katkı ve yardımları ile 9000 metrekare alana inşa edilmiştir. Yapılan bu okulun taşları Ozancık ve Çatin'den getirilmiştir.Okul 1936 yılının Eylül ayında eğitim öğretime açılmıştır.

1976 yılında ise Köy Muhtarı Muzaffer YILDIZALKAN ve köy halkının katkılarıyla ilkokul binası arsası içerisine Sarıkaraman Köyü Ortaokul binası yapılmıştır.1989 yılında otaokul binasının yetersiz olması sebebiyle devlet tarafından 7000 metrekare alan üzerine ikinci kez betonarme ortaokul binası yapılmıştır.16 Kasım 1996 yılında kasaba halkının isteği üzerine ilkokul ve ortaokul kısmı birleştirilerek ismi Sarıkaraman Yunus Emre İlköğretim Okulu olarak değiştirilmiştir.

1994 yılında temeli atılan, 1998-1999 Eğitim- Öğretim yılı eylül ayında 2 kat 12 derslikli, 3 idare odası, 2 laboratuvar sınıfı, çok amaçlı salonu, kalorifer kazan dairesi bulunan binanın açılışı yapılmıştır. Yapımı tamamlanan binaya Sarıkaraman  Yunus Emre Ortaokulu- İlkokulu taşınmıştır. Okulumuz taşıma  merkezi olarak eğitim-öğretime devam etmektedir.

1936 yılından bugüne okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz gerek kamuda gerekse özel sektörde  çalışmalarını başarıyla sürdürmektedirler.

ŞEMSETTİN KOCABEY

Adres:
SARIKARAMAN KÖYÜ KARAMANOĞLU MEVKİİ BALCI SK. SARIKARAMAN YUNUS EMRE ILK VEORTAOKULU BLOK NO: 4 ORTAKÖY / AKSARAY